TOP

Mattijs van Bergen zoekt financiers voor show

Modeontwerper Mattijs van Bergen is op zoek naar financiers om zijn modeshow in Londen dit weekend te kunnen laten doorgaan ondanks het afhaken van zijn sponsor. Via zijn website en social media doet hij een oproep om geld te doneren.

Aankomend weekend zou Mattijs van Bergen voor het eerst zijn label Mattijs showen tijdens de London Fashion Week, wat mogelijk werd gemaakt door een niet nader genoemde sponsor. Samen met enkele vrijwilligers heeft hij tot diep in de nacht doorgewerkt om alles op tijd af te hebben, maar helaas is de sponsor op het laatste moment afgehaakt.

The show must go on

Om de show te kunnen laten doorgaan is hij op zoek naar financiers. Hij plaatste dinsdagavond op zijn website een oproep aan modeliefhebbers en creatieve geesten om een donatie te doen. Als dank voor de steun krijgen donateurs na de show een uniek handgemaakt item uit zijn collectie. “Het zou zo zonde zijn als al ons harde werk voor niks is geweest.”

3.000 euro

Mattijs heeft €20.000 nodig om de show te kunnen laten doorgaan. In een update op zijn Facebook-pagina laat Mattijs weten dat er na één dag al €3000 bij elkaar was en dat er een aantal bedrijven interesse tonen om geld bij te leggen.

Samenwerking

Nog geen twee weken geleden showde Mattijs van Bergen nog in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Hij showde eerst de collectie die hij voor Aaiko ontwierp onder de naam Aaiko loves Mattijs voor winter 2012/2013. Daarna volgde de pret-à-porter-show van zijn eigen label Mattijs. Deze shows werden mogelijk gemaakt door de Mode Alliance (het samenwerkingsverband van zeven weidewinkels), Club Brillant (een organisatie van opticiens) en Aaiko.

Master

Mattijs van Bergen studeerde af aan ArtEZ in Arnhem en deed een masteropleiding design aan het Central Saint Martins College in Londen. Vijf jaar geleden begon hij zijn eigen label Mattijs.

 

Mensen die willen doneren kunnen contact opnemen via mattijs@mattijsvanbergen.com.