TOP

Mattijs van Bergen geselecteerd voor Woolmark Prize

Modeontwerper Mattijs van Bergen is door een internationaal comité geselecteerd als de Nderlandse kandidaat voor de aankomende Europese finale van de gerenommeerde International Woolmark Prize.

“Voor eerdere winnaars als Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld heeft het veel betekend, ik hoop op een zelfde succes”, aldus een vereerde Mattijs van Bergen in een persverklaring.

Van Bergen neemt het op op tegen negen Europese aanstormende talenten. In Milaan moet de designer zes schetsen en één uitgevoerde outfit in Merinowol laten zien aan de internationale jury. Zij kiezen één Europese winnaar, die een prijs van 50.000 Australische Dollars ontvangt. De zes looks die Mattijs speciaal voor de finale creëert, zijn ook onderdeel van zijn collectie voor herfst-winter 2014-2015.

In januari 2014 volgt de wereldwijde finale met de winnaars uit de overige vier werelddelen. De beste collectie wordt beloond met de International Woolmark Prize, 100.000 Australische Dollars en verkoop in toonaangevende winkels als Harvey Nichols (Londen), Joyce (China) en David Jones (Australië).

(klik op foto voor groter beeld)