TOP

Mattijs van Bergen genomineerd voor Rado Young Designer Award

Mattijs van Bergen is een van de genomineerden voor de RadoYoung Designer Award. Volgens het juryrapport heeft een 'authentieke en herkenbare signatuur, die ondanks het hoge gehalte aan high fashion dicht bij het publiek komt'.

Mattijs van Bergen ontwerpt op het speelveld tussen mode en grafische kunst. Hij is afgestudeerd aan de Artez Institute in Arnhem en behaalde daarna de master ‘womenswear’ aan Central Saint Martins in London. Mattijs werkte voor Viktor & Rolf en heeft inmiddels een aantal ready-to-wear collecties op zijn naam staan en krijgt steeds meer internationale bekendheid.

De andere genomineerden zijn Atelier NL dat bekendheid verwierf met ambachtelijk-industrieel design en Jelte van Abbema die actueel, ruimtelijk en reflectief design aflevert.

Rado Young Designer Award is de stimuleringsprijs voor jonge, getalenteerde vormgevers van de Dutch Design Awards. Een speciale Rado selectiecommissie wijst uit alle inzendingen drie nominaties aan, waaruit de internationale jury de Rado Young Designer 2009 kiest. De winnaar staat op zaterdag 17 oktober in het spotlicht op hét Nederlandse podium voor excellente vormgeving. De winnaar draagt de titel Rado Young Designer een heel jaar. Daarnaast bestaat de prijs uit een contant bedrag van € 10.000,- en ondersteuning vanuit Rado op het gebied van pr en communicatie, bijvoorbeeld in de vorm van een persbijeenkomst, artikelen in designtijdschriften, etc.

Christien Meindertsma won de Rado Young Designer Award in 2008. De jury was enthousiast over haar visie, lef en in het bijzonder haar project PIG 05049 waarmee ze een sterk statement maakte.