TOP

Massale groei webwinkelen drijft kartonprijs op, Cruyff lanceert EK-voetbalshirts en My Jewellery opent in Den Haag

Karton en ander verpakkingsmaterialen zijn flink schaars en duur geworden sinds de consument massaal is gaan webshoppen. Verder: My Jewellery opent een nieuwe vestiging in Den Haag en Cruyff lanceert limited edition voetbalshirts geïnspireerd door de shirts van het WK in 1974. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 10 juni.

Flinke prijsstijging karton door toename online shoppen

De enorme toename in online shoppen door de pandemie heeft ervoor gezorgd dat de prijs voor karton en andere verpakkingsmaterialen in heel Europa met 30 tot 65 procent is gestegen, meldt het FD. “Vorig jaar kostte een kilo oud karton 4 cent, nu 19 cent”, aldus een woordvoerder van PostNL in de krant. Ook de levertijden lopen flink op. Door de schaarste verwachten de experts die geraadpleegd zijn voor het artikel, dat de prijzen nog verder gaan stijgen en dat webwinkels deze kosten zullen doorbereken aan de consument.

Havaianas maakt slippers voor Zara

De Braziliaanse teenslippergigant Havaianas heeft voor Zara een aantal slippers ontworpen die natuurlijk alleen te koop zijn bij de Spaanse keten. De collectie bestaat uit twee modellen in zachte zomertinten met een klassiek streepjes motief en bijpassende bandjes, die volgens het persbericht van Havaianas ‘perfect zijn afgestemd op de romantische bloemen- en pasteltrends van deze zomer’.

My Jewellery opent in Den Haag

Sieradenmerk My Jewellery gaat een winkel openen aan de Venestraat in Den Haag, meldt Indebuurt. Het pand op de hoek van de Haagse Bluf staat leeg sinds Mango eruit vertrok. Wanneer de winkel precies opengaat is niet bekend. Het is de achttiende vestiging van My Jewellery in Nederland.

Kledingboxenverzender Maison 365 naar Duitsland

Maison365 wil de komende jaren verder uitbreiden naar Duitsland en Franstalig België. Dat vertelt CEO Maarten Valk aan RetailTrends. Het platform, dat kledingboxen met drie verschillende sets voor vrouwen op basis van stylingadvies verkoopt, is op dit moment alleen actief in Nederland en Vlaanderen. Maison365 verstuurt volgens Valk maandelijks 1.500 boxen, die worden samengesteld door Danie Bles en ander stylisten.

Cruyff lanceert limited editions voor het EK voetbal

Vrijdag gaat het EK voetbal na een jaar vertraging van start. Cruyff heeft voor het toernooi een aantal nieuwe shirts ontworpen met een knipoog naar de historische voetbalshirts van het WK in 1974. De limited editions verwijzen naar de legendarische twee strepen, de zwarte leeuw en het befaamde rugnummer ‘14’ van Johan Cruijff. Deze kleine capsulecollectie bestaat uit zes T-shirts in zowel een zwart uittenue en een oranje thuistenue. De shirts zijn alleen te koop bij de webshop van Cruyff en Club Atelier aan de Kalverstraat in Amsterdam.

Credit beeld: Cruyff