TOP

Martijn Nuijens en Jolanda Keizer atleten van het jaar 2009

Twee door Asics gesponsorde atleten, meerkampster Jolanda Keizer en hoogspringer Martijn Nuijens, zijn verkozen tot atleten van het jaar 2009. Het talent van het jaar 2009, Dafne Schippers, is lid van het door Asics gesponsorde AA-talententeam.

Nuijens en Keizer zijn uitgeroepen tot beste Nederlandse atleten van 2009. De Atletiekunie had voor deze verkiezing drie mannelijke en vier vrouwelijke atleten genomineerd waaruit een topjury van zes voormalige topatleten en drie functionarissen een keuze heeft gemaakt. Bij de mannen waren naast Nuijens ook hordeloper Gregory Sedoc en 800-meterloper Bram Som genomineerd. Zes van de negen leden van de topjury vonden Nuijens’ prestaties in 2009 de allerbeste van de genomineerde atleten. De drie andere leden vonden die van Bram Som de beste. Sedoc werd derde.

Beste Nederlandse atleten

Bij de vrouwen waren naast Keizer ook middenlange afstandloopsters Adrenne Herzog en Susan Kuijken en lange afstandloopster Hilda Kibet genomineerd. Vijf van de negen leden van de topjury vonden Keizers prestatie in 2009 de allerbeste van de genomineerde atleten. Twee andere juryleden vonden die van Adrenne Herzog de hoogste score waard en weer twee anderen vonden Kibet’s optreden het beste. Herzog werd in de eindrangschikking tweede, Kibet derde en Kuijken vierde.

Martijn Nuijens en Jolanda Keizer volgen werper Rutger Smith en lange afstandloopster Lornah Kiplagat op, die in zowel 2007 als 2008 uitgeroepen werden tot beste Nederlandse atleten.

Talent 2009

De Technische Staf van de Atletiekunie heeft aan meerkampster Dafne Schippers de titel ‘Talent van het jaar 2009’ toegekend. De 17-jarige B-juniore van Hellas Utrecht maakte zowel tijdens het indoorseizoen als het zomerseizoen grote indruk. Schippers neemt met haar nieuwe titel het stokje over van de specialiste op het kogelstoten en het discuswerpen Melissa Boekelman, die drie jaar achtereen deze prijs ontving.

Op zondagmiddag 7 februari 2010 zullen de drie prestatieprijzen worden uitgereikt tijdens de finaledag van de AA-Drink Nederlandse Kampioenschappen Indoor in het Omnisportcentrum in Apeldoorn.