TOP

Marlies Dekkers gered met vijf miljoen

Marlies Dekkers’ handelsnaam is voor vijf miljoen euro gered door Karmijn Kapitaal, dat het bedrijf van een doorstart gaat voorzien. Dit zeggen de curatoren tegen Algemeen Dagblad.

Het lingeriebedrijf van Marlies Dekkers ging in augustus failliet. Door Karmijn Kapitaal kan het merk een doorstart maken. Volgens het bestuur achter Karmijn Kapitaal heeft het merk nog veel potentie, er moet alleen wel een nieuwe strategie komen: ‘Wij willen waarde creëren binnen een bedrijf. Niet alleen waarde in geld, maar bijvoorbeeld ook werkgelegenheid of de buitenlandse activiteiten uitbreiden. We gaan nooit op de stoel van het bestaande management zitten. Een bedrijf moet zelfstandig kunnen opereren met een eigen dagelijkse leiding, maar we kunnen wel onze bijdrage leveren.’

Vijf miljoen niet genoeg
De vijf miljoen wordt overgemaakt aan de grootste schuldeiser Rabobank. De bank trok de stekker uit het bedrijf, vanwege de zware schuldenlast. Toch is vijf miljoen niet genoeg, de bank krijgt nog zeven miljoen euro tegoed. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Over Marlies Dekkers
Marlies Dekkers is een Nederlandse modeontwerper die doorbrak met haar lingerielijn Underdressed. Haar lingerie kenmerkt zich door een strak lijnenspel van en doorkijkjes door het gebruik van openingen en transparante materialen. Marlies Dekkers’ bedrijf werd in augustus failliet verklaard.