TOP

Marks & Spencer terug naar Nederland

Het Britse warenhuisconcern Marks & Spencer zou begin april een winkel openen aan de Kalverstraat in Amsterdam. Dat meldt Distrifood.nl, de onafhankelijke nieuwssite voor supermarkten.

Verschillende bronnen hebben bevestigd dat Marks & Spencer dit jaar een winkel opent in Amsterdam. Het Britse bedrijf zelf wil dit nieuws volgens Distrifood.nl bevestigen noch ontkennen.

E-boutique 

Uitzendorganisatie Randstad zoekt medewerkers voor ‘een internationale winkelketen’ in Amsterdam. Het profiel komt overeen met de formule die Marks & Spencer hanteert in de onlangs geopende filialen in Parijs. In de advertentie van Randstad staat dat de winkel zal bestaan uit een supermarkt en een E-boutique, waar kleding via tablets wordt verkocht. De gemeente Amsterdam heeft bevestigd tegenover de Levensmiddelenkrant dat de retailer diverse vergunningen heeft aangevraagd voor het pand, waar nu nog Xenos en Esprit zitten.

Den Haag

De Financiële Telegraaf meldt dat het warenhuis ook in Den Haag een winkel gaat openen, in De Markies, het gebouw waar vroeger de reclassering zat. In het voorjaar van 2011 circuleerden er ook al berichten dat Marks & Spencer op zoek was naar geschikte locaties in grote steden zoals Den Haag of Rotterdam.

Nederlandse winkels gesloten

In 2001 besloot Marks & Spencer om de activiteiten in continentaal West-Europa te staken, mede vanwege problemen in het Verenigde Koninkrijk. De winkels in Amsterdam, Antwerpen en Den Haag werden toen ook gesloten.