TOP

Mark Bakker Agenturen fuseert met FNG Group

Met ingang van 1 april is Mark Bakker Agenturen BV geïntegreerd met de FNG Group NV in België. De bedrijven werken al sinds 2002 samen via dochteronderneming Devo NV voor het kinder- en vrouwenmodemerk CKS.

Mark Bakker van Mark Bakker Agenturen: “Voor ons betekent dit 1+1=3. Het is heerlijk om met een grote partij te kunnen werken. Het biedt veel kansen en nog meer mogelijkheden. We willen van het bedrijf een sterke organisatie in de Benelux maken.”

Duizend verkooppunten
De FNG Group is bekend van de modemerken CKS, Van Hassels en Fred & Ginger en heeft een jaaromzet van meer dan 40 miljoen euro. Het beursgenoteerde bedrijf heeft 45 eigen concept stores en internationaal meer dan duizend verkooppunten in multi-brandshops. Voor klanten van Mark Bakker Agenturen verandert er op korte termijn niets. Bakker en zijn team blijven verantwoordelijk voor de verkoop van de merken in Nederland.

Sevenoneseven
De samenwerking heeft wel gevolgen voor het merk Sevenoneseven. Mark en zijn vrouw Miranda Bakker, die voorheen de styling van Sevenoneseven deed, zijn vanaf dit seizoen niet meer betrokken bij het kindermerk. De zomercollectie van 2012 is ook niet meer ontworpen door Miranda Bakker. De firma Independent Fashion Industries NV neemt alle werkzaamheden van hen over. De wintercollectie 2011-2012 zal gewoon volgens afspraak geleverd worden.

Nieuw kindermodemerk
Naast de samenwerking met FNG gaat het echtpaar Bakker ook een nieuw kledingmerk lanceren: Baker Bridge. De eigenaren willen nog niet veel kwijt over het merk, maar laten weten dat details een grote rol gaan spelen. Geïnteresseerden kunnen vanaf deze zomer terecht bij het agentuurschap voor Baker Bridge.