TOP

Marilyn Monroe-jurk meest iconische filmkostuum

De witte halterjurk die Marilyn Monroe droeg in de film The Seven Year Itch uit 1955 is uitgeroepen tot meest iconische filmkostuum aller tijden. Het kledingstuk werd door het Britse publiek het meest genoemd in een onderzoek van de British Heart Foundation. Dat laat de Daily Mail weten.

De beroemde jurk werd door het Britse publiek het meest genoemd in een onderzoek van de British Heart Foundation. Marilyn Monroe droeg het kledingstuk in een scene waarin de rok van het kledingstuk omhoog wordt geblazen door de wind.

Overige kostuums

Naast de Marilyn Monroe-jurk zijn er nog negen andere outfits en kledingstukken opgenomen in de lijst van meest iconische filmkostuums. Zo ziet de hele top tien eruit:

1: De beroemde witte halterjurk van Marilyn Monroe. De actrice droeg de jurk in de film The Seven Year Itch uit 1955.

2: De blauw met wit geruite jurk en de rode slippers die actrice Judy Garland droeg in de film The Wizard of Oz uit 1939.

3: De outfit met de zwarte leren broek, het zwarte topje en de rode schoentjes van Olivia Newton-John. Deze outfit droeg ze in de beroemde dansfilm Grease in 1978.

4: De witte bikini die Ursula Andress droeg in de allereerste Bondfilm Dr No uit 1962 was goed voor een vierde plaats.

5: De zwarte jurk met steentjes, die Audrey Hepburn droeg in Breakfast at Tiffany’s in 1961, eindigde op de vijfde plek.

6: De beroemde Baywatch-badpakken, 1989 – 2001, ontbreken ook niet in de lijst.

7: Op deze plek staat het beroemde pak dat Michael Jackson droeg in Thriller, uit 1983.

8: De rode jurk, gedragen door actrice Jessica Rabitt in Who Framed Roger Rabitt? uit 1988.

9: Het kostuum van Julia Roberts uit Pretty Women, 1990. De outfit bestond uit een witte haltertop, spijkerrokje en laarzen.

10: De laatste plaats is voor de wit met zwarte jurk van Grace Kelly. De actrice droeg het kledingstuk in de film Rear Windom, uit 1954.