TOP

Marcha Hüskes lanceert nieuw label en opent winkel [binnenkijken]

Ontwerper Marcha Hüskes slaat een nieuwe weg in. Haar nieuwe label Marcha brengt een tijdloze, duurzame collectie die alleen te koop is in haar eigen webshop en in de winkel die ze net heeft geopend in de Czaar Peterstraat in Amsterdam.

Met de opening van de eerste Marcha-brandstore in de Czaar Peterstraat in Amsterdam én met de lancering van haar webshop lanceert modeontwerpster Marcha Hüskes haar nieuwe label Marcha. In plaats van meedere collecties per jaar brengt ze een basiscollectie waar gedurende het seizoen nieuwe items en limited edition stukken aan worden toegevoegd. In de winkel kan een item desgewenst direct aangepast worden in het atelier.

MARCHA_FRONT BRANDSTORE_2

Links op de foto Marcha Hüskes

Slow fashion

Marcha Hüskes wil zich volledig inzetten op het verduurzamen van haar collecties en niet langer meedoen aan het systeem waarbij er meerdere collecties per jaar worden gelanceerd. De mindful luxury collectie is een slow fashion collectie van 15 tot 20 stuks, waaronder tops, pantalons, jurkjes en accessoires. Centraal staan duurzaamheid, kwaliteit en design. Dit komt ook tot uiting in de keuze van de materialen, zoals vegan leather en kwalitatieve stoffen met een luxe touch.

MARCHAMARATUNIC  VEGAN LEATHER BELT MARCHA_LUIZA TOP_VALERIE VEGAN LEATHER SKIRT

Betaalbaar

Voortaan verkoopt ze haar collectie via de winkel en webshop direct aan de consument, zonder tussenkomst van derde partijen, zoals retailers en agenten. Op deze manier blijft het label betaalbaar voor een brede doelgroep bewuste vrouwen. De prijsrange varieert van €29,- euro tot ongeveer €289,- euro.

MARCHA_brandstore_interior_5

Opvolger

Marcha is te zien als de opvolger van de merken Marcha Hüskes en Mila & James, die beiden via wholesale verkocht werden. Met Marcha Hüskes lag de focus op de luxe designerboetieks, terwijl Mila & James een betaalbare en toegankelijke collectie was voor een breder publiek. Door de veranderingen in de markt de laatste jaren besloot de ontwerpster om een volledig nieuwe weg in te slaan.

MARCHA_brandstore_interior_2

MARCHA_brandstore_interior_3

MARCHA_brandstore_interior_4