TOP

Marc Cain stopt samenwerking met Röling Import *

Marc Cain stopt per 30 september 2015 de samenwerking met Röling Import, dat sinds de jaren tachtig verantwoordelijk was voor de verkoop van het Duitse premium vrouwenmodemerk in Nederland.

Marc Cain neemt de distributie in Nederland in eigen hand en beëindigt daarom de samenwerking met Röling Import in Amsterdam. Marc Cain opent in september zelf een showroom in Rotterdam. Dit is onderdeel van de strategie van het bedrijf om in alle landen uitsluitend met eigen showrooms en eigen personeel te werken. Röling Import verkoopt nog wel de zomercollectie 2016 aan winkeliers.

Eigen winkels

Het moederbedrijf heeft het afgelopen jaar ook al zes Nederlandse Marc Cain Stores weer in eigen beheer genomen nadat deze franchisenemers met pensioen gingen. Daarnaast opende het bedrijf in eigen beheer een flagshipstore op de PC Hooftstraat. Ook staat renovatie van een aantal bestaande winkels op de planning. De winkels in Laren, Maastricht en Den Bosch worden nog wel gerund door franchisenemers. Marc Cain heeft in Nederland ongeveer 100 verkooppunten, waaronder 10 monobrandstores, waarmee Nederland  het grootste exportland is. 

Uit de collectie van Marc Cain voor zomer 2016:

Marc Cain (1)Marc Cain (2)

Marc Cain (4)Marc Cain (5)