TOP

Mannenmoderetailer Suitable neemt webshop Mydistrict over

Mannenmoderetailer Suitable heeft per 1 september 2017 kledingwebshop Mydistrict overgenomen. "De overname past goed in de groeistrategie van Suitable," aldus Raoul van Dun, oprichter van het mannenmodemerk.
Volgens Petran Lerou, eigenaar van Mydistrict is Suitable de ideale partner gebleken om Mydistrict over te nemen: “Ons assortiment kent een behoorlijke overlap, maar Suitable kan door zijn brede collectie met de belangrijkste herenmerken én hun eigen private label de doelgroep completer bedienen. Suitable heeft naast de webshop 14 fysieke winkels en inmiddels is duidelijk dat deze combinatie van kanalen erg belangrijk is. De klant kan moeiteloos switchen van kanaal en verwacht een optimaal serviceniveau.” 

 

Behalve de klantenportefeuille van Mydistrict neemt Suitable ook personeel over van Mydistrict. Zo gaat Lerou als CRO-manager van start bij Suitable ‘de overname soepel te laten verlopen en de online verkopen nog verder te stimuleren’, aldus het persbericht. 

 

Hoge kosten

 

Ook Raoul van Dun, oprichter van Suitable, is blij met de nieuwe stap. “De overname past goed in de groeistrategie van Suitable en versterkt onze positie op de online herenkledingmarkt.” Ook omdat, zo meldt het persbericht, ‘de grote online spelers steeds groter worden en de kleine spelers met relatief hoge kosten kampen’.

 
Suitable is in 1999 opgericht als webshop. In de loop der jaren zijn daar 14 stenen winkels bijgekomen. Eerder liet Van Dun al weten in een groot interview met Textilia dat het bedrijf de vruchten plukt van hun jaren geleden ingezette omnichannelstrategie.