TOP

Mannenmodemerk Virum Napoli start in Nederland

Nederland is een nieuw Italiaans mannenmodelabel rijker: Virum Napoli. Het merk is begin deze week in Heiloo gepresenteerd.

Het voormalige zaadpakhuis Pakhuis Dekker in Heiloo vormde het decor voor de presentatie van de collectie van Virum Napoli afgelopen maandag 3 december. Naast maatpakken, levert het label ook jassen, pakken, overhemden, broeken en stropdassen.

Virum 7  Virum 9

Gentleman

Virum is Latijns is voor ‘gentleman’. Achter het merk zitten Piero Lauro & Filippo Galoppi, twee rasechte Italianen met een grote liefde voor het handwerk Napels. Het duo werkt uitsluitend met kleermakers en stoffenfabrikanten uit die stad.

Virum 5

Piero Lauro (l) en Filippo Galoppi met in hun midden Frank de Boer, die tijdens de presentatie een maatpak van Virum Napoli draagt.

‘Allerbeste wol’

Galoppi en Lauro leveren jaarlijks twee collecties. Hiervoor gebruiken ze naar eigen zeggen de allerbeste zijdesoorten en wol van merken als Drago, Ariston, Loro Piana, Reda en Vitale Barberis Canonico. Voor maatwerk komt het duo naar Nederland om hoogstpersoonlijk de maten op te nemen. Virum wordt ook verkocht in landen als Luxemburg, Oostenrijk, Amerika en Engeland.

Virum 6  Virum 3