TOP

Mannenmodemerk KHRKTR stopt ermee

KHRKTR, het casual tailoring-merk voor mannen, heeft in een persbericht laten weten de activiteiten te stoppen. “We hebben deze moeilijke beslissing moeten nemen.”

Na drie seizoenen hebben KHRKTR-oprichters Melvin Spaargaren en Stefan Compeer de balans opgemaakt en besloten dat ze niet verder gaan met hun mannenmodemerk. Dat laten de twee weten in een persbericht. “We hebben deze moeilijke beslissing moeten nemen, ondanks dat de groei in eerste 3 seizoenen positief was. Echter werd niet voldaan aan de doelstellingen, ondanks positieve feedback vanuit de markt.”

De wintercollectie voor 2018-2019 zal in augustus 2018 worden uitgeleverd en ondersteund, ‘conform de bevestiging aan de klanten in Nederland, België en Duitsland’. Over de zomercollectie zegt het bedrijf: “De verkoop van het nieuwe SS19-collectie zal niet verder plaatsvinden. Zowel de afwikkeling met klanten, partners en fabrikanten zullen uiterst correct afgerond worden.”

Casual tailoring

KHRKTR werd in juli 2017 gelanceerd als mannenmodemerk voor het midden-hoogsegment, gericht op ‘casual tailoring’; netjes en stijlvol, maar niet in pak. Later werd er een denim-programma aan toegevoegd en kwam er een variant op het pak in de collectie.

Spannend

In januari 2018 spraken we Stefan Compeer en toen sprak hij al met enige voorzichtigheid over de toekomst: “We hebben een volledig half jaar gehad waarbij we prospectklanten hebben kunnen aanspreken, dus hopelijk gaat dat nog meer drukte en nieuwsgierigheid opleveren op Modefabriek dit keer. Eigenlijk wordt het pas echt spannend na onze uitlevering begin februari. Dan horen we pas hoe onze doorverkoopcijfers zijn.”

Die cijfers lijken nu niet voldoende te zijn om het voortbestaan te garanderen.