TOP

Mannenmodemerk Hiltl vraagt faillissement aan

Het mannenmodemerk Hiltl heeft faillissement aangevraagd in eigen beheer. Het bedrijf kwam onder meer in de problemen doordat de investeerder zich heeft teruggetrokken.

Het verzoek om insolventie heeft het Duitse bedrijf Fritz Hiltl Hosenfabrik GmbH & Co. KG in eigen beheer aangevraagd bij de rechtbank van Amberg. In een persverklaring meldt directeur Gerhard Kränzle dat het bedrijf wel doorgaat met uitleveren en de voorraadverkoop. Ook de orderronde voor 2021 gaat door. “Helaas heeft de investeerder onverwacht de financiering ingetrokken en is hij niet langer bereid het bedrijf te ondersteunen”, licht Kränzle toe. “Daarbij komt nog de huidige moeilijke situatie in de textielhandel door corona.”

Stroomlijnen

Hiltl startte vorig jaar met het strategisch aanpassen van het bedrijf en het stroomlijnen van de organisatie. Daarbij vielen ook ontslagen. Kränzle: “We zijn in staat geweest om al onze doelstellingen van het herstructureringsrapport met betrekking tot verkoop, kosten, resultaten, liquiditeit en leveringscapaciteit te bereiken en zelfs te overtreffen, en met succes alle geplande projecten te implementeren. De trend en de signalen vanuit de markt zijn positief. Onze financiële schuldeisers hebben hun steun uitgesproken voor de voortzetting.”

Specialisten

De faillissementsprocedure wordt begeleid door het advocatenkantoor Gerloff Liebler Rechtsanwälte en wordt verder ondersteund door het herstructureringsadviesbureau One Square Advisors met betrekking tot financiering en het investeerdersproces. “Met de twee consultants hebben we bewezen specialisten aan onze zijde, met wie we Hiltl kunnen voortzetten”, besluit Kränzle.