TOP

Mannenmodeketen Setpoint sluit filiaal in Enschede

Setpoint sluit op 1 oktober de deuren van de vestiging in winkelcentrum De Klanderij in Enschede. De winkel presteerde al langere tijd niet goed. Volgens ceo van Waalwear Men, Robert Meijer, is dit te wijten aan de locatie.

Meijer, verantwoordelijk voor de keten die onder de vleugel van Waalwear Men valt, legt uit: “Er waren een aantal locaties bij setpoint die al langere tijd niet goed presteerden. Eén daarvan was Enschede. Op deze specifieke locatie hebben meer winkels het moeilijk. Naast Enschede heeft Setpoint, als onderdeel van een verbeterplan, een zestal slecht presterende winkels afgestoten en verkocht.”

Kalverstraat
In februari 2010 sloot Setpoint ook al een filiaal aan de Amsterdamse Kalverstraat. Persvoorlichter Martijn Akkermans gaf destijds dat het niets te maken had met tegenvallende resultaten. “Hier komen vooral veel jongeren en toeristen, die niet bij onze doelgroep aansluiten. Zij willen snelle handel en dat verkopen wij niet. Daarnaast zijn de huurprijzen ernorm hoog. Dit allemaal bij elkaar opgeteld, deed ons besluiten de winkel te sluiten.”