TOP

Mannenmodebeurs Pitti Uomo weer van start

Morgen, op 8 januari, gaat de Pitti Immagine Uomo in Florence weer van start. Duizend mannenmodemerken exposeren de nieuwste wintercollectie 2013-2014 in het oude Fortezza da Basso.

Het aantal merken op deze belangrijke mannenmodebeurs groeit dit winterseizoen naar 1.030. Op maar liefst 59.000 vierkante meter oppervlakte vind je naast de wintercollectie van exclusieve mannenmodemerken ook die van veel Italiaanse en internationale jeansmerken. In de Sport & Sport-hal komt Pitti Immagine Uomo met een nieuw platform, I Play. Dit project omvat een mix aan urban en sportieve mode met merken als Fred Perry, Herschel, Museum, Nabholz, Nixon en The North Face.

Nieuwe merken
De beursorganisatie bevestigt ook een aantal nieuwe namen: Adidas SLVR, Begg Scotland, Duchamp, Fourth & Main, Ghongjord, Hardy Amies, Jardine, John Chapman, Les Benjamins en Northern Cobbler. Nieuwkomer van Nederlandse bodem is Barts met winterse accessoires.

Kun je er zelf niet bij zijn? Volg dan Lideweij Bosman op Twitter: @Li_Textilia. De mannenmoderedacteur doet live verslag van de trends en shows in Florence.