TOP

‘Mannen op 37-jarige leeftijd beste gevoel eigen stijl’

Pas op hun 37-ste voelen mannen zich optimaal over hun eigen kledingstijl, blijkt uit Engels onderzoek.

Uit het onderzoek, waarvoor tweeduizend Britse mannen zijn ondervraagd, blijkt dat mannen zich gemiddeld op 37-jarige leeftijd het meest zelfverzekerd voelen en het beste weten wat qua kleding bij ze past. Terwijl een kwart van de mannen onder de 37 jaar aangeeft tijdens het shoppen te worstelen met hun eigen stijl, is dat percentage bij mannen boven de 37 jaar slechts 8 procent. Opvallend is dat mannen wel eerder tevreden zijn met hun stijl dan vrouwen, die volgens een eerder onderzoek pas op hun 45-ste weten wat het beste bij ze past.

Beroemde voorbeelden

Verder haat één op de zes ondervraagde mannen winkelen zo erg, dat hij tijdens een shopsessie gewoon iets pakt wat er ‘wel oké’ uitziet, om niet teveel tijd te verspillen. Als de mannen echt niet weten wat ze aan moeten trekken, stellen ze hun modevragen het liefst aan goede vrienden. Daarnaast kijken ze voor stijlinspiratie naar de kleding van beroemdheden.

Jeans favoriet

De gemiddelde man is eigenaar van 66 kledingstukken en vijftien paar schoenen. Een typische mannenkast bevat volgens de onderzoeksresultaten rond de veertien t-shirts, zeven colberts en negen poloshirts. De ondervraagde mannen krijgen het meest zelfvertrouwen op het moment dat ze hun favoriete spijkerbroek aan hebben.