TOP

Man wil zijn nieuwe sneakers ruilen voor een nier

Een nierpatient is in het bezit van nieuw paar Yeezy Boost 350, de gewilde schoenen van Kanye West. Hij is bereid de schoenen te ruilen: voor een goed functionerende nier.

Matt Neal, een 26-jarige man uit Michigan, is nierpatient met twee falende nieren. Afgelopen week kocht hij het zeer gewilde model Yeezy Boost 350 en bood hij het paar schoenen op Facebook aan in ruil voor een nier.

In de Facebook-groep What did you wear todaypostte hij een bericht:  “Mensen maken altijd een grapje dat ze een nier zouden geven voor een paar Yeezy’s !! Nou hier is je kans, ik ben 26 met 2 falende nieren. Bloedgroep: B + “

Neal beseft zich dat de verkoop van organen illegaal is, dus hij verduidelijkt door te zeggen dat “mensen in de sneakergemeenschap altijd zeggen dat ze iets voor een paar Yeezy’s willen ruilen en ik wil met dit bericht laten zien dat het ernstiger is dan dat.”

Inmiddels gaat zij voorstel viral en wordt hij bedolven onder reacties. Allerlei mensen hebben zich aangemeld om zicht te laten testen op geschiktheid voor een nierdonatie. Matt Neal heeft besloten de aandacht te gebruiken om meer aandacht voor orgaandonatie te krijgen.

Reactie Kanye West

Kanye West heeft het nieuws ook gehoord en was daar zo door geraakt dat hij heeft heeft besloten Matt Neal te helpen. Mocht Neal zijn paar schoenen kunnen ruilen voor een nier, dan krijgt hij van de rapper, die in 2020 een gooi naar het presidentschap gaat doen, een nieuw paar Yeezy Boost 350.