TOP

Make History expositie Lee in Amsterdam

De expositie Make History van het jeansmerk Lee komt naar Nederland. Van 6 november tot en met 3 december is de tentoonstelling te zien in Hotel Arena in Amsterdam.

Make History is een wereldwijde foto-expositie die begon als een eenmalige competitie. In januari 2007 ging de open inzending van start en mocht iedereen van over de hele wereld fotoverhalen insturen. In twee jaar tijd kreeg Lee maar liefst 16.000 fotoverhalen ingezonden uit 90 verschillende landen.

Expositie
Van het fotoverhaal ‘The weak in wonderland’ van de Italiaanse winnares Rosella Dimichina  en honderd andere inzendingen die de shortlist hebben gehaald is een expositie gemaakt. Deze reist nu over de hele wereld. Ook is er al een kleine selectie te zien van het nieuw ingezonden werk van de tweede editie die 29 mei 2009 van start ging en op 29 mei 2010 zal eindigen.

De opdracht
Alle beeldverhalen die worden ingezonden moeten de tijd waarin wij nu leven beschrijven. Het moet een nieuwe manier zijn van kijken naar en het beschrijven van onze wereld, non-fictie uit het dagelijkse leven.