TOP

Magdus 2010: Europese blik op factory outlets

Factory Outlets zijn niet meer weg te denken in de Europese detailhandel. De vierde editie van de European Conference of Factory Outlet Centres, die op 7 en 8 april plaatsvindt, bevestigt dit nog eens.

Magdus 2010 vindt plaats in het Franse Troyes waar zo’n driehonderd deelnemers worden verwacht. Hiervan is ruim een derde afkomstig uit Europese landen. Onder de aanwezigen zijn ook enkele grote namen uit de sport waaronder Puma, VF Europe, Lacoste, Salomon en Arena.

Tijdens de conferentie zal de Europese situatie op het gebied van factory outlets worden geƫvalueerd en wordt vooruit gekeken naar het komende decennium. Recente ontwikkelingen, zoals de investering van het Nederlandse Corio in een Frans outlet centre, laten volgens de beursorganisatie zien dat de ontwikkeling van outlets op een Europese schaal moet worden geanalyseerd.

Europa telt op dit moment 170 outlet centres en in 2012 moeten daar nog eens twintig zijn bijgekomen. Deze nieuwe outlets zijn vooral te vinden in Frankrijk, Italiƫ, Duitsland en enkele Oost-Europese landen.