TOP

MADE-BY viert 5 jarig jubileum met evenement over duurzame mode

De non-profit organisatie MADE-BY, een label voor duurzaam geproduceerde mode, bestaat inmiddels 5 jaar. Om dit te vieren organiseert MADE-BY op woensdag 16 december aanstaande een congres over duurzaamheid met aansluitend een feest in Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

MADE-BY is 5 jaar geleden opgericht door ontwikkelingsorganisatie Solidaridad. Het doel van de organisatie is om de productie en verkoop van kleding, die op mens- en milieuvriendelijke wijze gemaakt is, te stimuleren. Tijdens dit MADE-BY 5 Year Network Event komen modemerken, ngo’s en producenten van over de hele wereld, bij elkaar om kennis uit te wisselen.

Sprekers
Speciaal voor deze dag zijn een aantal key sprekers, waaronder Tony Juniper; speciaal adviseur van the Prince of Wales’ Rainforest Project en de Cambridge University Program for Industry, uitgenodigd. Verder zullen diverse modemerken zoals Kuyichi, Claudia Sträter en GAP hun ervaringen met duurzaam produceren delen en zijn er presentaties van onder andere Nico Roozen, directeur van Solidaridad, en de voorzitter van MADE-BY. Onderaan vindt u het volledige programma.

Design contest
Het evenement wordt afgesloten met het verjaardagsfeest van MADE-BY. Eén van de hoogtepunten van de avond is de bekendmaking van het winnende design van de MADE-BY EDUN design contest. Deze wedstrijd heeft MADE-BY in samenwerking met Edun, het merk van Bono’s vrouw Ali Hewson, georganiseerd. De uitdaging was het ontwerpen van een design met het thema ‘fashion with respect for people and planet’.

Het winnende design wordt door Edun in productie genomen verkocht via retailers in Nederland, Groot-Brittanie en Duitsland. Een deel van de opbrengst gaat naar CCI, het Cotton Initiative; een organisatie die arme gemeenschappen in Afrika helpt bij het opbouwen van een bestaan door de teelt van biologische katoen.

MADE-BY
MADE-BY is een overkoepelend label voor duurzaam geproduceerde mode dat in 2004 is opgericht. Inmiddels hebben zich bijna 30 merken aangesloten, waaronder Edun (van pop-icoon Bono), Jackpot (onderdeel van het Deense IC Companys), jeanslabel Kuyichi, kindermerk Imps&Elfs en outdoorbrand Nomad.

Samen met de aangesloten modemerken werkt MADE-BY aan het verbeteren van de milieu- en arbeidsomstandigheden in de hele productieketen. Dit gebeurt onder andere door het gebruik van biologische katoen en samenwerking met fabrieken met goede arbeidsomstandigheden. De kleding van deze merken is herkenbaar aan het blauwe MADE-BY knoopje. 

Begin 2008 is een MADE-BY kantoor geopend in Duitsland, gevolgd door een kantoor in de UK in 2009. Kijk voor meer informatie op www.made-by.nl.

 Pre-Final Agenda – MADE-BY 5 Year Event