TOP

Luxury planner moet toeristen naar de PC Hooftstraat leiden

De Ondernemersvereniging Fashion & Museum District presenteert maandag een gids voor toeristen die wat meer te besteden hebben. Deze 'luxury planner' geeft een overzicht van de dure winkels en bezienswaardigheden in het Fashion & Museum District.

Naast  de luxury planner wil de Fashion & Museum District Ondernemersvereniging een speciale winkelroute uitzetten  tijdens de Amsterdam International Fashion Week. Op 3 en 4 oktober zijn in het weekend de winkels ‘s avonds open zijn en er zal net als voorgaande jaren, op 30 augustus een modeshow in de PC Hooftstraat plaatsvinden.

Meer dan 40 procent van de uitgaven van toeristen van buiten Europa worden toch nog steeds gedaan in het Fashion & Museum District. Door de recessie, verbouwingen en een slechte bereikbaarheid hebben de winkels in het Museumkwatier het echter wat moeilijker gehad. Uit gegevens van Global Refund blijkt dat toeristen de eerste vijf maanden van dit jaar minder geld uit gaven in Nederland. Voorzitter Patricia Linhard van de ondernemersvereniniging hoopt nu dat de luxury planner hier verandering in zal brengen .