TOP

Luchtige stoffen en zachte kleuren bij Ilja Visser

Modeontwerper Ilja Visser showde maandagavond 12 juli haar 'Ready To Fish' Spring/Summer 2011 collectie met als thema 'Opposites Attract'. De collectie bevat veel speelse ontwerpen in soepel vallende stoffen.

Op een sfeervolle locatie showt Ilja Visser aan de Brouwersgracht in Amsterdam haar nieuwe prêt-à-porter collectie. Het thema ‘Opposites Attract’ is in de collectie terug te zien. Het bevat veel lichte, doorschijnende stoffen zoals zijde en voile, die gecombineerd worden met zwaardere stoffen en donkere kleuren.

Klassieke items

Voor dit seizoen combineert Ilja klassiekere items zoals de korte bermuda en de chino in gladde stof, met doorschijnende blousejes met kleine knoopjes of een top rucheaccent. Daarnaast speelt de ontwerper in op de huidige trends met jumpsuits in glanzende materialen, de maxi-dress in steenachtige print en jurkje gemaakt van zacht leer. Ook de harembroek, iets wat vaker terug komt in haar collecties, is bij deze Ready To Fish-collectie te zien.

Pastel en laagjes

De kleuren zijn zacht en pastel, wat vaker te zien is in haar collecties. Crèmewit, beige, kaki en wit worden gecombineerd met een diepe blauwe kleur, zwart en verschillende zalm- en koraaltinten. De ontwerper maakt veel gebruik van laagjes tijdens haar show. Zo combineert ze een zachte chino in kaki met een wit topje en een soepele gilet en boven een harembroek met steenachtige print wordt een lieflijke lichte top gedragen met een kort, zwart jasje erboven. Ook legt ze bij sommige items de nadruk op de hals door bloemachtige corsages en grove kettingen.

De muziek tijdens de show was een voorproefje op de Ready to fish_ CD die begin augustus uitgebracht wordt.

Foto’s:
Jeroen Snijders