TOP

Louis Vuitton opent shop-in-shop in Bijenkorf

Bijenkorf krijgt een shop-in-shop van Louis Vuitton. Volgens de planning moet de winkel begin september openen.

Het is het tweede verkooppunt van het franse luxemerk In Nederland, dat sinds 2002 in de PC Hooftstraat een eigen winkel heeft.

Distributiekanaal
Directeur Philippe Schauss van Louis Vuitton zegt in NRC Handelsblad dat het aanbod hetzelfde is als in de PC Hooftstraat. De directeur ziet de shop-in-shop als een extra distributiekanaal. “De PC Hooftstraat is een elegante straat, helemaal gewijd aan luxe. Maar tegelijkertijd is het een bestemming waar je bewust naartoe moet gaan. De Bijenkorf ligt supercentraal, is erg zichtbaar en dat maakt luxe voor veel klanten toegankelijker.”

Contact Louis Vuitton
De warenhuisketen legde vier jaar geleden voor het eerst contact met Louis Vuitton en vorig jaar was de overeenkomst rond. “We wilden de strategie van het warenhuis kennen en het duurde even voor we wisten hoe we hier als Louis Vuitton in pasten”, aldus Schauss in NRC.

Luxe Merken
De Bijenkorf heeft de afgelopen jaren steeds meer merken uit het hoogsegment toegevoegd. Merken als Burberry, Viktor & Rolf en Sonia by Sonia Rykiel kwamen eerder al in het warenhuis te hangen.

Assortiment
De shop-in-shop krijgt een oppervlak van 150 vierkante meter. Het assortiment zal bestaan uit tassen en koffers en voor mannen en vrouwen komt er een collectie lederwaren, sjaals, dassen, sieraden en damesschoenen.

Louis Vuitton opent jaarlijks tussen de twintig en dertig winkels en heeft wereldwijd 448 vestigingen.