TOP

Little Black Dress Experiment toert door Amerika

Hoe maak je met behulp van accessoires een geheel nieuwe outfit? Waar moet je op letten als je wilt investeren in een kledingstuk? Wat moet je doen 'to dress for succes'? The Little Black Dress Experiment geeft je inspiratie een creatieve boost.

Je kent het experiment wel: men neemt één kledingstuk en draagt deze elke dag net even anders. The Little Black Dress Experiment besloot dit groots aan te pakken en gaf 31 fashionbloggers uit verschillende delen van Amerika de opdracht om elke dag in augustus een nieuwe outfit te presenteren op de site, twitter en facebook van de Society Stylist.

LBD
Het enige verplichte item is een zwart jurkje of LBD (little black dress) van Ann Taylor. Om tot een uniek ontwerp te komen mogen de bloggers zich uitleven op allerlei accessoires: hoedjes, sieraden, sjaaltjes, handschoentjes: you name it. Bezoekers van de site doen inspiratie op, maar kunnen ook prijzen winnen van verschillende sponsors. Daarnaast is het mogelijk om zelf mee te doen met het experiment, door zelfgemaakte foto’s in een LBD-creatie te posten op de website. Op 1 september wordt de winnares hiervan bekend gemaakt. De eerste blogger is Valerie Elizabeth van de Society Stylist, Karen Klopp van What2WearWhere sluit de maand af met haar visie op het zwarte jurkje.