TOP

Lingerieland: nieuwe lingerieketen in Noord-Holland

Vier Livera-winkels in Noord-Holland krijgen een nieuwe naam: Lingerieland. Eigenaar Gerard Albus is uit de Intres-formule gestapt nadat Livera bekend maakte per 1 januari de formule van soft naar hard franchise te veranderen.

Hetzelfde verkoopteam, dezelfde klantenkaart en de vertrouwde cadeaubonnen: er is volgens Gerard Albus weinig veranderd sinds hij en zijn team per 1 januari afscheid namen van de franchise formule van Livera en met de vier winkels in Castricum, Haarlem, Amsterdam en Beverwijk verder gingen met een eigen keten, genaamd Lingerieland. “Nu we alles zelf kunnen bepalen gaan we wel meer samenwerken met grote leveranciers en shop-in-shops. Daarnaast hebben we een webshop geopend”, vertelt Albus in een telefonische reactie aan Textilia. “Natuurlijk verdwijnen ook de Livera-artikelen uit onze winkels, maar zo houden we ruimte over voor andere collecties.”

Hard franchise
Albus: “Wij geloven niet zo in hard franchise”. Toen Intres bekend maakte per 1 januari de Livera-formule van soft naar hard franchise te vernaderen, besloot Albus en mede-eigenaar Margreeth Albus de Groot om uit de keten te stappen. “Bij hard franchise bepaalt Livera voor 80% wat er in onze winkels hangt, maar deze collectie past soms totaal niet bij onze lokale klanten. Nu kunnen we weer zelf bepalen welke collecties we inkopen.”

Lingerieland
In 1976 opende Margreeth Albus de Groot, na enkele jaren ervaring in de textielwinkel van haar vader, de deuren van haar eerste Livera-winkel in Castricum. Inmiddels is haar zoon Gerard Albus mede-eigenaar en hebben ze nog drie zaken in Haarlem Schalwijk, Amsterdam Osdorp en Beverwijk. In de vier filialen worden onder andere de merken Triumph, Chantelle, Passionata, Prima Donna, Anita, Sapph, Ten Cate en Sloggi verkocht.Meer informatie: Lingerieland.nl