TOP

Lincherie opent winkel met 3D-spiegel [interview] *

Lingeriezaak Lincherie heeft een nieuwe winkel mét een 3D-spiegel die je maat opmeet. Textilia was bij de opening van de winkel en testte de spiegel.

Op vrijdagavond 13 maart 2015 was het groot feest op het Amorsplein in Maastricht. De zwarte loper lag uit voor de winkel Lincherie van Samantha Ossel. Haar lingeriezaak opende met een nieuwe 3D-spiegel, waar klanten hun maat kunnen laten opmeten. “De klant gaat met een ontbloot bovenlichaam alleen in de paskamer voor de spiegel staan, draait een rondje, en dan rekent de spiegel de maat voor je uit”, vertelt Ossel aan Textilia tijdens de opening.

Op afstand bestuurbaar

In de winkel is, naast vier gewone pashokjes, één pashokje met een 3D-spiegel aanwezig. De kamer is mooi aangekleed met een tafel, stoel en een zachte verlichting. De spiegel wordt op afstand bestuurd, door de bijbehorende tablet.

De spiegel moet natuurlijk getest worden, want werkt hij ook echt? Wanneer ik ontbloot voor de spiegel sta, wordt de meetfunctie aangezet en moet ik met mijn armen wijd een rondje draaien voor de spiegel. Het geeft even een vreemd gevoel, om zo in je niksie voor de spiegel rond te draaien.

Voorraad

Samantha staat met de tablet achter het gordijn: “Gelukt, kleed je maar weer aan hoor”, klinkt haar stem vanachter de gordijnen. Nadat ik mij heb aangekleed en het gordijn opentrek, verschijnt mijn maat op het scherm van de tablet in Samantha’s handen. De maat klopt, en ook geeft de tablet aanbevelingen welke bh’s het beste zouden passen en welke er op voorraad zijn.

Samantha:  “Ons gehele assortiment ligt eigenlijk in lades achterin de winkel. In de winkel zelf laten we echt de mode van nu zien, maar er liggen nog zo’n 1000 modellen achterin.”

Foto’s

Naast het opmeten kunnen er ook foto’s gemaakt worden met de spiegel. “Zo kunnen er verschillende setjes worden vergeleken met elkaar. De foto’s worden niet opgeslagen. Direct wanneer een klant klaar is, wordt er uitgelogd en zijn de foto’s verdwenen”, vertelt Samantha.

De leverancier van de spiegel is Van de Velde, bekend van lingeriemerken als Marie Jo en PrimaDonna. “Zij hebben de spiegel eigenlijk uit Amerika gehaald. In Nederland is het nog vrij uniek om zo’n spiegel te hebben”, aldus Samantha.

Customer journey

Er verandert niet veel aan de “customer journey” met de komst van de 3D-spiegel, vertelt Samantha: “De manier waarop klanten onze winkel bezoeken en hoe zij er doorheen lopen is niet veranderd. Wij zijn een speciaalzaak waar de hele klantenreis sowieso begint bij de paskamer. Daarom stellen wij artikelen ten toon in de winkel die op dat moment in de mode zijn. Het gehele assortiment komt naar boven na het opmeten en bij het passen van verschillende items.”

De winkel van Samantha is vanaf nu te bezoeken op het Amorsplein 5 te Maastricht. Een afspraak maken kan ook, kijk daarvoor op de website van Lincherie.