TOP

Lidewij Edelkoort naar Arnhem Mode Biënnale

Lidewij Edekoort wordt de nieuwe curator van de Arnhem Mode Biënnale. De internationaal beroemde trendwatcher krijgt de artistieke leiding over de komende editie in 2013.

Edelkoort heeft door haar werk als adviseur voor grote internationale bedrijven een breed netwerk in de mode, kunst en design die goed van pas kan komen. De 61-jarige trendwatcher studeerde zelf ooit mode aan de Hogeschool voor Kunsten in Arnhem, de school die nauw verbonden is aan de Arnhem Mode Biënnale. Ze wil de banden tussen deze opleiding en het mode-event versterken.

TrendUnion

De trendwatcher startte haar carrière bij de Bijenkorf. Ze begon in de jaren ’80 haar eigen bureau, TrendUnion. In 2003 werd ze door Time Magazine uitgeroepen tot een van de 25 meest invloedrijke personen in de modewereld. Ook won ze onlangs de Prins Bernard Cultuurfonds Prijs  met een waarde van 75.000 euro.

Piet Paris

De Arnhem Mode Biënnale, opgericht door modeillustrator Pieter ‘t Hoen alias Piet Paris, is sinds zijn eerste editie in 2005 uitgegroeid tot een van de belangrijkste mode-evementen in Nederland. Het event vindt de hele maand juni plaats in Arnhem.

Teleurstelling Edelkoort volgt Joffrey Moolhuizen op. Toen de editie van 2011 zowel creatief als financieel een teleurstelling bleek, stapte twee maanden erna het bestuur op. Olga Godschalk wordt de nieuwe zakelijk directeur van het Arnhemse mode-event.