TOP

Lichaam Vittorio Missoni niet gevonden

Het lichaam van modeontwerper Vittorio Missoni is toch niet gevonden. Eerder werd gemeld dat zijn lichaam waarschijnlijk gewaarborgd zou zijn maar dit blijkt nu niet het geval. Dat heeft het Italiaanse modehuis verteld aan Women’s Wear Daily.

Een jaar geleden verdween het vliegtuigje voor de Venezolaanse kust van de radar waarin Vittorio Missoni, zijn echtgenote, twee vrienden en twee bemanningsleden zaten. Op 15 oktober 2013 werden er drie lichamen gevonden. Nu blijkt na identificatie dat het om Maurizia Castiglioni, de echtgenote van Missoni, en de twee Venezolaanse bemanningsleden gaat.

Tassen
De overige passagiers, de modeontwerper zelf en zijn twee vrienden, zijn tot nu toe niet gevonden. Wel werden er kort na de crash twee tassen aan de kust van Bonaire gevonden die van Missoni zouden zijn. Alle ritsen waren open en beide tassen waren leeg en zwaar beschadigd.

Zoektocht
Volgens het modehuis, dat bekend staat om de veelkleurige zigzagprint, gaat de zoektocht naar de oorzaken en omstandigheden van het ongeluk door. Daarnaast bedankt de Italiaanse familie de regeringen van Venezuela en Italië voor hun inzet in het onderzoek.

Spoorloos
De 58-jarige Vittorio is de zoon van Ottavio en Rosita Missoni, de oprichters van het gelijknamige Italiaanse modehuis. Hij was met zijn vrouw en vrienden op vakantie in Venezuela toen hun vliegtuig op 4 januari 2013 van de radar verdween. Het toestel was maandenlang spoorloos maar werd eind juni van vorig jaar gevonden. Het wrak ligt 76 meter diep op de zeebodem. Daardoor is het moeilijk de lichamen en spullen te bergen.