TOP

Li Edelkoort over de trends voor winter 2011-2012

Het was drukker dan vorig jaar op het trendseminar van Li Edelkoort op 25 mei in het Zaantheater in Zaandam. Een teken van economisch herstel? Haar vogelthema voor winter 2011-2012 was in elk geval vrolijk, optimistisch en kleurrijk.

Trendforecaster Li Edelkoort voorziet binnenkort een enorme ommekeer in de mode. Er komt volgens haar een fusie tussen couture en casual, twee gebieden die voorheen weinig met elkaar te maken hadden. Deze samensmelting vereist een nieuwe manier van collecties maken en stylen. Het seizoen winter 2011-2012 is de eerste aanzet tot deze ommekeer.

Vliegen

Het centrale thema voor de trends voor winter 2011-2012 is ‘taking flight’. Volgens Edelkoort gaat het over vrijheid, grenzeloosheid en vanuit een nieuw perspectief kijken naar dingen. De 16 thema’s zijn allen afgeleiden van vogelsoorten. De kleuren zijn vrolijk, waarbij geel, rood en oranje veel terug komen. Verder spreekt Edelkoort over de comeback van mohair en angora (als de donsvacht van een kuikentje), maar ook over de terugkeer van jacquard. Ook dekenstoffen zijn belangrijk voor bijvoorbeeld jassen. Ook is er voor de outerwear een belangrijke rol weggelegd voor nylon.

Meer lees je in Textilia 12 die op vrijdag 11 juni verschijnt.