TOP

Levi’s stopt met franchiseformule

Levi's neemt de retail in eigen hand. Het jeansmerk beëindigt de samenwerking met franchisepartner Gebroeders Coster en gaat zelf winkels en shop-in-shops openen. Levi's-winkels van de franchisepartner zullen op termijn hun deuren sluiten.

Na dertig jaar besluiten Levi’s en Gebroeders Coster de samenwerking te beëindigen en bijna alle winkels van de franchisepartner te sluiten. Alleen de winkel op de Lijnbaan in Rotterdam blijft open. Het filiaal krijgt later dit jaar een restyling. Het jeansmerk meldt in een persbericht dat het voortaan alleen nog winkels in eigen beheer gaat openen.

Nieuwe winkels
De eerste twee winkelopeningen staan inmiddels bij Levi’s op de kalender. De winkel aan de Spuistraat in Den Haag zal de eerste zijn, gevolgd door een nieuwe vestiging in de Kalverstraat in Amsterdam. Daarnaast opent het jeansmerk eind februari ook een shop-in-shop bij De Rode Winkel in Utrecht. Levi’s hoopt dat er dit jaar meerdere samenwerkingen met retailers zullen volgen.

Dockers Stores
Naast Levi’s is kledingfabrikant Levi Strauss ook eigenaar van modelabel Dockers. De bestaande samenwerking met Gebroeders Coster voor de Dockers stores in Nederland wordt wel voortgezet. De acht filialen in Nederland blijven open.