TOP

Levi’s lanceert internationale Pride-collectie

In Amsterdam wordt tot en met 7 augustus het EuroPride festival georganiseerd. Daar past een speciale Pride jeanscollectie bij, vindt Levi’s.

In Amerika presenteert Levi’s sinds 2014 jaarlijks een Pride collectie, die tijdens verschillende ‘Pride parades’ in het land worden gedragen. Nu is de lijn voor 2016 voor het eerst ook in Amsterdam verkrijgbaar, tijdens het evenement EuroPride dat van 23 juli tot en met 7 augustus in de hoofdstad plaatsvindt. Levi’s zet zich al sinds 1982 op verschillende manieren in voor de rechten van homo’s, lesbi’s, bisexuelen  en transgenders (LGBT).

Gecustomized

Voor de eerste internationale Pride collectie werkt het jeansmerk samen met de Harvey Milk Foundation. Milk is het icoon voor de burgerrechtenbeweging en de homoseksuele gelijkberechtiging. Dit betekent speciale Milk-patches, waarmee kledingstukken gecustomized kunnen worden door tailor experts in de Levi’s-vestigingen in de Amsterdamse Kalverstraat en Leidsestraat. Of bij de Levi’s Tailor shop bakfiets bij The Hoxton Hotel, waar dit mogelijk is tussen 1 en 4 augustus tussen 14.00 en 18.00 uur.

Aidsmonument

De collectie bestaat verder uit T-shirts en tanktops met de afbeelding van een melkfles en een tijdlijn met fundamentele LGBT-rechten. De denim items bestaan uit een jack, shorts, baseballcap en bandana, versierd met regenboogpatches en Harvey Milk-quotes. De opbrengst van de patches worden gedoneerd aan het aidsmonument, dat 1 december 2016 (Wereld Aids Dag) wordt onthuld tegenover het Levi’s hoofdkantoor aan de De Ruyterkade in Amsterdam.  

Levi Pride 2016 2

Levi Pride 2016 3

Levi’s Pride collectie 2016

Levi Pride 2014

Uit de eerste Levi’s Pride collectie, in 2014