TOP

Lee werkt samen met Vivienne Westwood

Jeansmerk Lee heeft samen met modeontwerpster Vivienne Westwood een jeanscollectie gemaakt. De nieuwe Autumn/Winter 2010/11 collectie zal vanaf januari verkrijgbaar zijn.

‘The Vivienne Westwood Anglomania and Lee collection’ zal in showrooms van de Engelse modeontwerpster en bij een aantal wereldwijd geselecteerde retailers verkrijgbaar zijn. Er is zowel een mannen- als een vrouwencollectie ontworpen, die uit veel jeans en shirts bestaan.

De collectie is voornamelijk geïnspireerd op de vroegere collecties van Westwood uit de jaren ’70 en ’80. Daarin stonden piraten en de punktijd centraal. Daarnaast heeft de samenwerkingscollectie met Lee veel kenmerken in de ‘cuts’ die Westwood tijdens haar carrière verder heeft ontwikkeld en die haar ontwerpen zo herkenbaar maken.  

Voor de vrouwen is er onder andere een skinny jeans, een boyfriendjeans en een mini-broekje. Voor mannen zijn de jeans stoer, met lage kruizen en vintage wassingen. Maar ook het ‘rock and roll’ skinny model is voor mannen verkrijgbaar.