TOP

Lebelz lanceert nieuw pakkenmerk Suit Clinic

Suit Clinic is het nieuwe merk van modeagentuur en fabrikant Lebelz. Met lage prijzen en hoge marges bedient het kersverse merk de moderne man. Een interview met één van de directeuren, Rogier van Kleef:

Wat is de kracht van het merk?
“Suit Clinic is een jong pakkenlabel in de prijsklasse €259,95 tot €299. In tegenstelling tot private labels in deze prijsklasse, kan Suit Clinic als merk verkocht en gepresenteerd worden. De kracht van het merk is het compacte concept waarin de collectie op elkaar is afgestemd.”

Omschrijf jullie doelgroep:
“De moderne man.”

Waarin zijn jullie anders dan alle andere pakkenmerken?
“Dat is de Nederlandse draai die we er aan geven. Denk dan aan verborgen details en subtiele gimmicks: dat is toch echt iets Nederlands.”

Suit Clinic, hoe komen jullie aan de naam?
“De naam hebben we zelf verzonnen, inclusief het beeldmerk. Het moest een pakkende naam zijn die bij retailers en consumenten blijft hangen. Ook het beeldmerk moest typerend zijn voor onze ‘tailored’ filosofie achter Suit Clinic (zie foto hiernaast).”

Hoe wordt het merk ontvangen?
” Ongelooflijk positief. En nee, dat is echt geen mooi weer praatje in deze roerige tijden! Spontane reacties zoals: ‘hier zocht ik al jaren naar’ en ‘hoe krijgen jullie dat toch weer voor elkaar in zes maanden tijd?’ en ‘Super’ waren vele reacties.”

Waar halen jullie inspiratie vandaan?
“We maken een bundeling van onze eigen ideeën en krijgen veel feedback vanuit onze afnemer. Alleen dan creëer je een concept waar de markt iets mee kan.”

Wat zijn de prijzen? Marge?
“De marge is 2.8. Dit geldt voor de kostuums, met een retailprijs van € 259,95 tot € 299,95 en de shirts die variëren van € 59,95 tot € 69,95, de dassen € 29,95 en de T-shirts van € 29,95.”

Hoeveel collectie brengen jullie?
“Nu brengen we gewoon twee collecties met voorraad van de bestsellers. We gaan pas in augustus voor de eerste keer leveren. Doelstelling is om ook NOS aan te gaan bieden, maar dat doen we dit jaar nog niet.”

Wat betreft minimale afnames?
“We zijn niet zo van de minimale afnames. Het heeft natuurlijk geen zin om twaalf kostuums te kopen, maar dat hoeven we gelukkig niet meer aan onze dealers uit te leggen.”

Wanneer gaat de website in de lucht?
“In augustus: www.suit-clinic.com.”