TOP

Lawrence Steel creatief directeur Aspesi

Het Italiaanse modelabel Aspesi heeft Lawrence Steele aangesteld als creatief directeur, zo meldt het merk in een persbericht.

De nieuwe creatief directeur van Aspesi Lawrence Steele zal zich bezighouden met uiteenlopende aspecten van het merkimago. Dat betekent dat hij de leiding heeft over zowel het ontwerpproces van de collecties als de communicatie. De nieuwe creatieve directeur werkte bij onder meer Marni, Moschino en Prada. “Wat ik fascinerend vind aan Aspesi is de hoeveelheid aan waarden die het merk draagt, vanuit elk aspect”, zegt Steele. “Er is waardering voor de typische Italiaanse nuchterheid en die wordt gecombineerd met een zoektocht naar duurzaamheid die van absoluut belang is.”

Menselijke karakter

De kersverse directeur benadrukt dat hij vooral het menselijke karakter belangrijk vindt. “De persoon centraal stellen, kleding creëren die schoonheid en functie combineert en die instrumenten zijn van individuele expressie in plaats van kostuums. Het is mijn intentie op deze route verder te gaan, kijkend naar de wereld en naar het historische moment, want tijdigheid is het meest opvallende kenmerk van ons DNA.” Aspesi is opgericht in 1969 door Alberto Aspesi en in 2017 in handen van private-equityfonds Armònia Italy Fund. Het merk heeft wereldwijd ruim 600 verkooppunten.