TOP

Lanvin begint kinderkledinglijn

Het Franse modehuis Lanvin gaat een kinderkledinglijn lanceren. Vanaf november is de kidscollectie voor lente/zomer 2012 verkrijgbaar in 80 Lanvin-winkels wereldwijd. Dat meldt Womens Wear Daily.

Lanvin‘s vice-president Thierry Andretta: “De kinderlijn is een manier om het universum van Lanvin te vertalen in de wereld van kinderen. In de collectie, die uit 25 kledingstukken voor meisjes van 4 tot 10 jaar bestaat, voeren we de ultieme luxe benadering van de prêt-à-porterlijn van Lanvin door.”

Luxe stoffen
De kinderlijn van Lanvin bestaat uit jurkjes, T-shirts, jassen, truien en accessoires. De prijzen zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk wordt er gebruik gemaakt van materialen die naar schatting tienmaal zoveel kosten als de stoffen die doorgaans voor kinderkleding gebruikt worden. Naast Lanvin maakte ook modehuis Marni onlangs bekend dit najaar een kinderlijn te beginnen.

Jeanne Lanvin
Hoofdontwerper Alber Elbaz treedt met de kinderlijn in de voetsporen van Jeanne Lanvin, de oprichtster van het modehuis. Sinds de start van het merk in 1909 ontwierp Lanvin al kleding voor kinderen. Wegens het succes van de vrouwencollecties besloten haar opvolgers na haar dood in 1946 zich volledig op haute couture te richten.