TOP

Lancering Humberto tailored by Van Gils [interview]

De collectie 'Humberto tailored by Van Gils’, een samenwerking tussen Van Gils en Humberto Tan, is op donderdag 4 september gelanceerd in Amsterdam. “Dit is de perfecte co-branding.”

De lancering van Humberto tailored by Van Gils vond plaats in de brandstore van Van Gils aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. De avond werd afgetrapt door actrice Anna Drijver, die Van Gils CEO Robert Meijer en Humberto Tan introduceerde aan het publiek.

Vervolgens toonden tien mannelijke modellen de premium collectie, die bestaat uit half-canvas pakken en jasjes, two-ply katoenen overhemden en ‘Seven Fold’ dassen. Verschillende BN’ers, onder wie acteur Victor Reinier en cabaretier Howard Komproe, waren aanwezig tijdens de feestelijke lancering. Textilia sprak met Robert Meijer en Humberto Tan over deze bijzondere samenwerking.

Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

Humberto Tan: “Ik was op zoek naar een geschikte partner om mijn eigen lijn een niveau hoger te tillen. En welk Nederlands merk is nu beter thuis in pakken dan Van Gils?”

Robert Meijer: “We zijn gelijkwaardige partners, maar kozen toch voor enige hiërarchie door de collectie Humberto tailored by Van Gils te noemen in plaats van andersom. Maar in feite is het de perfecte co-branding: twee partijen die elkaar versterken en doen waar ze goed in zijn.”

Waarin verschilt deze collectie – behalve in prijs – van de gewone Van Gils-collecties?

Robert Meijer: “Qua kwaliteit en afwerking is dit echt een tandje hoger. Zo zijn de jasjes half-canvas en gemaakt van gerenommeerde Italiaanse weverijen zoals Marzotto. Ook zijn er mooie details gebruikt zoals hoornen knopen.” 

Humberto Tan: “Ik kan het in een woord samenvatten: voel! De stoffen zijn zo fijn van kwaliteit, waardoor ze heerlijk zacht aanvoelen. Het zijn echt mooie producten geworden.”

Merken jullie dat er een groeiende aandacht is voor formele mannenmode?

Robert Meijer: “Zeker, we zijn de afgelopen vijf jaar steeds gegroeid. Ook zijn er steeds meer jonge mannen geïnteresseerd in het dragen van pakken. Speciaal voor hen hebben we de Skin Cut-collectie op de markt gebracht: slank gesneden jasjes en pakken. Per slot van rekening is een goed pak voor vrouwen wat lingerie is voor mannen.”

De collectie ‘Humberto tailored by Van Gils’ is vanaf najaar 2015 te koop in de Van Gils brandstores, in de webshop en een aantal geselecteerde retailers.