TOP

Lancering glamourmerk RebelQ in sprookjessfeer

Wie op zaterdag 9 januari naar de Efteling kwam voor de allereerste show van het nieuwe Nederlandse meisjesmerk RebelQ waande zich in het sprookje van Duizend-en-een-nacht.

De show die bij de Efteling-attractie Fata Morgana plaatsvond was stijlvol aangekleed en aanwezigheid van een filmploeg van Nickelodeon deed al vermoeden dat dit niet zomaar een modeshow zou worden. Belangstellenden werden in de Efteling ontvangen door lakeien. Er waren allerlei soorten cakejes en zelfs blauwe donuts. De show werd geopend met zwarte tiptop opgemaakte koningspoedels. Dat gaf iets surrealistisch aan het geheel: iets dat je ook wel bij shows tijdens de Italiaanse vakbeurs Pitti Bimbo tegenkomt. Al snel werd duidelijk dat RebelQ twee gezichten heeft: een stoere, speelse kant en een kant van glitter en glamour. In de show werden deze stijlen gehusseld. Wel werd er in thema’s gewerkt, zoals ruiten en dan weer rockchick bijvoorbeeld.

De collectie van RebelQ blijkt heel veel omvattend, van prinsessenpyjama’s tot jeans, skipakken en hippe accessoires als tassen. Er was zelfs een kinderwagen in panter. Aan elk item was wel een glamourdetail te vinden met goud- of zilverkleurig band, kant, satijn of stras. Vooral in de kleinste maatjes tot een jaar of drie was het oh-ah-gehalte hoog en ging het af en toe zelfs over-the-top. Bij de grotere meiden was duidelijk gekozen voor de stoerdere inslag. Over de hippe beenkappen en de prachtige grove breisels bijvoorbeeld was het publiek heel enthousiast.

De show was tot in de puntjes verzorgd met boven de catwalk speciale filmpjes, zodat je je echt in een 3D-beleving bevond. Bij dit alles zou je misschien ook popperige modellen voorgesteld, maar niets was minder waar. Met levensechte modellen, mooi opgemaakt, maar nog steeds spontaan, had RebelQ geen betere keus kunnen maken.

RebelQ is te orderen in de showroom in de buurt van Amsterdam, ook ‘s avonds! Voor geinteresseerden die de show hebben gemist is gratis de dvd van de show op te vragen bij RebelQ.