TOP

Label54, Bulls & Birds en Jeansonline failliet verklaard [update]*

Label54, Bulls & Birds en Jeansonline, drie webshops van modebedrijf FifthFloorFashionGroup, zijn 23 december 2014 door de Amsterdamse rechtbank failliet verklaard.

Uit het insolventieregister blijkt dat de Amsterdamse rechtbank op 23 december 2014 drie webshops van modebedrijf FifthFloorFashionGroup failliet heeft verklaard. Het gaat om Label54 BV, Bulls & Birds BV en Blue Company Casuals BV, het moederconcern van Jeansonline. De online shops zijn momenteel nog in de lucht.

Curator

De Amsterdamse rechtbank heeft de drie faillissementszaken overgedragen aan de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Karst Folkerts van Lawwise Advocaten is de curator van de drie zaken. Op 24 en 29 december 2014 was hij niet bereikbaar voor commentaar.

Ambitie

In maart 2014 meldde FifthFloorFashionGroup, het modebedrijf van investeerder Axivate Capital, in een persbericht nog dat het een belang nam in de webshops JeansOnline en Label54. De twee bedrijven vielen hierdoor, samen met Bulls &  Birds, onder één management. Met de fusie zouden de partners ‘hun ambitie onderstrepen om in de top van de Nederlandse fashion e-commerce-markt te komen’.

Onvoldoende volume

Bas Rasker, de voorman van Axivate Capital, wilde wel wat zeggen over de situatie tegen Twinklemagazine: “‘Wat er is tegengevallen? Dat zijn we nog aan het analyseren. Lang verhaal kort: het is een cashflow-spel om voorraden te kunnen financieren. Je hebt daarbij voldoende volume nodig en je moet niet te veel in de min belanden. Dat is ons niet goed genoeg gelukt. We kwamen voor de keus om weer een flinke kapitaalinjectie te doen, maar we voelden dat het geen zin meer had. Tot hier en niet verder, hebben we gezegd.”

Hoofd boven water

Er zijn volgens Rasker nauwelijks multi-brand spelers over die hun hoofd boven water weten te houden met alleen online verkoop. “Voorraad is killing, dat zie je bij heel veel webwinkels in fashion. Het is lastig om in een markt die zo prijsgedreven is goed met verouderde voorraden en werkkapitaal om te springen. Als je dan niet heel veel volume hebt, krijg je het moeilijk.”

Toekomst

Over de toekomst van de drie webshops wil Rasker niks kwijt: “Dat is aan de curator.” 

Niet betrokken

De Tilburgse kinderwinkel ’t Elfje, webwinkel www.kinderkleding-tekoop.nl en www.happybee.nl horen ook bij modebedrijf FifthFloorFashionGroup. Deze drie winkels zijn niet bij het faillissement betrokken.