TOP

Kwartaalcijfers Accel: winst voor fietsen, verlies voor fitness

De Accel Group, groot in fietsen en fitness, heeft een goed kwartaal achter de rug. Dat kwam met name door de stijgende fietsverkoop, de grootste tak van het bedrijf. De fitnessverkoop liep terug.

De Accell Group N.V. zag omzet en resultaat in de eerste maanden van 2009 toemenen ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Met hoeveel procent dat is maakt het bedrijf niet bekend.

René Takens, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group, zegt: “Tot op heden zien we het beeld bevestigd dat, mits het weer het toelaat, de fiets ook in deze economisch mindere tijden een populair vervoermiddel blijft en dat consumenten bereid zijn daar geld aan uit te geven. Het gebruik van fietsen blijft toenemen.”

De verkopen van fitnessapparatuur lagen in de eerste maanden van het jaar op een lager niveau dan in 2008. Dat komelt volgens Accel door de wereldwijde economische omstandigheden. De invloed van de omzetdaling bij de fitnessactiviteiten op Accell Group is beperkt omdat de fitnessactiviteiten slechts een klein gedeelte (7%) van de totale omzet van Accell Group vertegenwoordigen.