TOP

Kuyichi vervolgt samenwerking met Ubuntu Academy

Denimlabel Kuyichi geeft een vervolg aan de samenwerking met de Ubuntu Theater Organisation uit Kaapstad. Kuyichi wil hiermee bijdragen aan de doelstelling van de Ubuntu Academy Cape Town om jongeren binnen twee jaar te begeleiden naar zelfredzaamheid.

De Ubuntu Academy Cape Town is een project van de Ubuntu Theatre Organisation uit Kaapstad. De jongeren met de meeste creatieve potentie hebben de kans gekregen hun talenten verder te ontwikkelen binnen het tweejarige traject van de Ubuntu Academy.

Kuyichi Salvage event 

De eerste samenwerking van Kuyichi met de Ubuntu Academy ontstond in augustus 2012 tijdens het Kuyichi Salvage event waarbij Kuyichi een unieke handgemaakte en gerecyclede collectie verkocht en de opbrengst aan Ubuntu doneerde.

Kracht van design

Kuyichi en Ubuntu geloven in de kracht van design om sociale verandering te bewerkstelligen. Voor de design studenten heeft Kuyichi de eerste workshop gegeven. Later dit seizoen wordt bekend hoe Kuyichi en Ubuntu een vervolg geven aan de samenwerking.

Begeleiding naar zelfredzaamheid

Kuyichi wil met deze samenwerking bijdragen aan de doelstelling van de Ubuntu Academy om de jongeren binnen twee jaar te begeleiden naar zelfredzaamheid. Jongeren krijgen in een ontwikkelde stad als Kaapstad nog steeds weinig kansen en de enorme sloppenwijken zijn de laatste jaren alleen maar gegroeid.