TOP

Kuyichi sluit zich aan bij de Fair Wear Foundation

Jeansmerk Kuyichi heeft zich deze maand aangesloten bij de Fair Wear Foundation (FWF). FWF is een onafhankelijke non-profit organisatie die als doel heeft om de werkomstandigheden in de kledingindustrie te verbeteren.

Kuyichi wil de komende seizoenen het productieproces naar een hoger niveau tillen en inzichtelijker en transparanter maken. Volgens sales director Peter Schuitema is dit geen makkelijk proces. “Door de vele partijen die betrokken zijn bij onze productieprocessen blijft, zelfs met onze ruime ervaring, dit onderwerp intensief en complex. Met Fair Wear als partner halen we op dit vlak brede kennis en ervaring in huis.”

Eerlijk productieproces

Kuyichi is opgericht vanuit een duurzame gedachte en is vanaf het begin lid van Made-By, dat zich richt op het verduurzamen van de productieketen en vooral op het gebruik van duurzame materialen. Kuyichi is een van de eerste modemerken die werken met biologisch katoen. Logisch vervolg is het aansluiten bij de Fair Wear Foundation, dat zich richt op een eerlijk productieproces. Bijvoorbeeld door middel van voorlichting, maar ook door het uitvoeren van inspecties bij fabrikanten.

Richtlijnen

Fair Wear Foundation heeft acht richtlijnen voor het verbeteren van werkomstandigheden opgesteld, waar Kuyichi zich aan committeert: het werk is vrijwillig gekozen, geen discriminatie op de werkvloer, geen kinderarbeid, vrijheid van vereniging en collectieve onderhandeling, uitkeren van een leefbaar loon, humane werktijden (maximaal 6 dagen per week, 8 uur per dag), veilige en gezonde arbeidsomstandigheden en een legaal werkcontract (inclusief sociale zekerheid).