TOP

Kultivate opent eerste winkel

Eind maart gaan de deuren open van de eerste Kultivate winkel. De zaak in de Amsterdamse 9 Straatjes ligt vlakbij de niet lang geleden geopende vestiging van zustermerk Catwalk Junkie.

Komende week start de verbouwing van het pand in de Berenstraat in Amsterdam. Vervolgens opent daar eind maart, naast boekenwinkel Mendo, de eerste monobrandstore van Kultivate. Eind vorig jaar opende even verderop – aan de Prinsengracht – de eerste Nederlandse zaak van Catwalk Junkie, eveneens eigendom van USP Fashion.

Visitekaartje

“Een mazzel dat de winkels zo dichtbij elkaar liggen”, reageert ceo/mede-eigenaar van USP Fashion Ben van ’t Veld. “We hadden de intentie om ook een vestiging voor Kultivate te openen. Dus toen ik langs dit pand liep en zag dat het beschikbaar was, heb ik direct gereageerd.” Volgens Van ’t Veld zijn de zaken een mooie mogelijkheid om de volledige collectie in een eigen sfeer te laten zien. “Tot nu toe zijn we aardig enthousiast over de Catwalk Junkie store. Het is een mooi visitekaartje.”

Hechte samenwerking

De ondernemer geeft aan dat er op dit moment geen concrete plannen zijn voor meer vestigingen. Van ’t Veld: “We richten ons vooral op de retailers. En dan met name op het ontzorgen daarvan. We werken met EDI (het elektronisch uitwisselen van bedrijfsgegevens, red.) en zijn druk met diverse nieuwe shop-in-shops. Wij zijn daarbij verantwoordelijk voor de invulling van die meters – dit kan ondernemers minimaal 12 uur aan de inkoop schelen – en de omloopsnelheid. De retailer zorgt voor het personeel. Die hechte samenwerking; dat is de toekomst.” 

Kultivate winkel