TOP

Kruidvat krijgt schadevergoeding voor ‘Oilily’-tassen

Kruidvat heeft recht op een schadevergoeding van ruim twee ton van tassenfabrikant Adventure Bags, de leverancier van de gebloemde True Spirit tassen die de drogisterijketen in 2009 verkocht. De rechter bepaalde al eerder dat deze sprekend leken op de tassen van Oilily.

De rechtzaak tegen Kruidvat was aangespannen door tassenfabrikant Adventure Bags, die in 2009 tassen voor Kruidvat produceerde onder het label True Spirit. Omdat deze tassen teveel op die van Oilily leken, spande Oilily een procedure aan, waarin de rechter bepaalde dat de tassen inderdaad inbreuk maakten op de merkrechten van Oilily, waarop Kruidvat de tassen niet meer mocht verkopen op laste van een dwangsom. Daarop weigerde Kruidvat nog verdere leveringen door Adventure Bags, maar schortte de drogisterijketen ook de betalingen aan de leverancier op.

Schadevergoeding 

Daarop spande Adventure Bags een rechtszaak aan tegen Kruidvat. De rechter in Utrecht bepaalde vorige week echter dat Kruidvat deze openstaande facturen niet hoeft te betalen. Uitgangspunt hierbij is dat in de leveringsvoorwaarden van Kruidvat vermeld staat dat producten geen inbreuk mogen maken op de intellectuele rechten van een derde. De rechtbank achtte deze voorwaarden rechtsgeldig. De openstaande facturen mag Kruidvat gebruiken om te verrekenen met de kosten die de drogisterijketen in de procedures door Oilily heeft gemaakt. Adventure Bags moet daarnaast ook nog eens €216.125,14 schadevergoeding betalen aan Kruidvat.