TOP

Koper voor het failliete Not the Same?

Na het faillissement van Bandolera is het bedrijf druk bezig een doorstart te onderzoeken voor de merken Bandolera, Not The Same en de winkels. Voor Not The Same is nu concrete interesse getoond.

Volgens creative director Sander de Vos, hoofd designer en verantwoordelijk voor het ontwerp van de Not the Same-collecties, heeft zich een aantal geïnteresseerde partijen bij de curatoren gemeld voor een doorstart van NTS. Donderdag verwacht het bedrijf meer te kunnen melden.

Maandag gaf Bandolera aan dat de voorkeur uitgaat naar een verkoop van het gehele bedrijf, bestaande uit de merken Bandolera, Not The Same en de eigen winkels, aan één partij. Nu er interesse is voor NTS onderzoeken de curatoren de mogelijkheden tot opsplitsing. Afgelopen vrijdag 25 januari werd de nv Bandolera failliet verklaard door de rechtbank.

Serieuze overnamekandidaten

Het gaat volgens De Vos om ‘serieuze overnamekandidaten met ruime ervaring in de fashion branche’. Het merk Not the Same verwacht dat er donderdag duidelijkheid gegeven kan worden aan met name de klanten en medewerkers van het bedrijf.

Over Bandolera

Bandolera NV werd ruim twintig jaar geleden opgericht door Jan Lems. Lems verkocht in 2008 het grootste deel van zijn aandelen aan de Belgische investeringsmaatschappij GIMV, dat in Nederland beter bekend staat als Halder. Sinds 2009 is ING eigenaar van het modebedrijf.

Onder leiding van de bank draaide Bandolera de afgelopen jaren forse verliezen. Volgens Quotenet noteerde het bedrijf in 2009 een verlies van €26 miljoen en in 2010 €14 miljoen, bij een omzet van €55 miljoen.