TOP

Koopavond terug van weggeweest, FNG-oprichters verdacht van fraude en Bijenkorf weer open

Om de drukte in winkels te spreiden kijken winkeliers naar ruimere openingstijden, bijvoorbeeld in de vorm van een koopavond. Verder: De oprichters van FNG - Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke - zijn in officieel verdenking gesteld en de Bijenkorf in Amsterdam is weer geopend. Je leest het in het nieuwsoverzicht van 24 augustus.

Inretail: koopavond wordt nieuw leven ingeblazen om drukte te spreiden

Waar winkeliers in het begin van de coronacrisis de deuren sloten of de openingstijden zwaar inperkten, kijken ze nu juist naar een verruiming van de openingstijden. Dat schrijft NU.nl. Dat kan goed in de vorm van koopavond, zegt een woordvoerder van brancheorganisatie INretail tegen NU.nl. “Door de beperkte openingstijden wordt het aan het eind van de dag steeds drukker. Om dat te spreiden, kijken veel leden of de openingstijden weer verruimd worden.”

Oprichters FNG in verdenking gesteld

De oprichters van FNG (Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke) zijn in verdenking gesteld: het parket van Antwerpen onderzoekt of er bij de failliete modegroep sprake is geweest van fraude. Dat schrijft RetailDetail. Vorige week zijn zeven huiszoekingen uitgevoerd in het onderzoek naar mogelijk misbruik bij FNG. De drie oprichters van de modegroep zouden daarbij ook opgepakt en verhoord zijn door onderzoeksrechter Theo Byl. Het trio is in verdenking gesteld, maar vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

Bijenkorf Amsterdam zaterdag weer open na gedwongen coronasluiting

De Bijenkorf in Amsterdam is op zaterdag 22 augustus weer open gegaan, met een vervangend team aan medewerkers. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt. Eerder deze week moest de winkel maximaal 10 dagen dicht, omdat er in de afgelopen weken meerdere medewerkers positief getest waren op Covid-19. Niet alles gaat weer open: tot 29 augustus blijft een aantal shop-in-shops in de Bijenkorf Amsterdam gesloten. Ook zijn de horeca- en cosmeticaservices zoals personal styling afspraken en touch-ups voorlopig niet beschikbaar en hanteert de Bijenkorf in Amsterdam aangepaste openingstijden. Sinds de verplichte sluiting zijn alle medewerkers die in de periode 8 tot en met 18 augustus in de winkel hebben gewerkt, uit voorzorg voor tien dagen in quarantaine. Ook werden klanten die in deze periode in de Amsterdamse Bijenkorf zijn geweest én klachten hebben, geadviseerd zich te laten testen.

Kabinet verwacht volgende week meer duidelijkheid over derde steunpakket te kunnen geven

Tegen eind volgende week verwacht het kabinet knopen door te hakken over het derde steunpakket, zo meldt BNR. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid houdt rekening met verschillende scenario’s, een mogelijke tweede golf maar ook een rustigere periode in het najaar. Het steunpakket, ofwel NOW-regeling, is in het leven geroepen om ondernemers financieel te ondersteunen tijdens de coronacrisis, maar er is nu dringend vraag naar een derde. Zo wil de vakbond FNV een steunpakket dat verder gaat dan drie maanden, en dus nog voor de rest van het jaar en begin 2021 geldt. Maar ook de NS, OV-bonden en de evenementensector hopen op verdere financiële steun van de overheid. Bij die laatste staan 51.000 banen op de tocht als NOW 2.0 eindigt op 1 oktober.

Rolling Stones openen eigen kledingwinkel in hartje Londen

De Rolling Stones openen een nieuwe flagshipstore in hartje Londen. Dat meldt de Telegraaf. In de winkel, die haar deuren opent onder de naam RS No. 9 Carnaby, zal exclusieve kleding van de band worden verkocht. De winkel opent haar deuren in de bekende straat Carnaby Street, midden in de wijk Soho. “Soho heeft altijd Rock’n Roll ingekapseld”, laten de bandleden weten. “Dus de Carnaby Street was de perfecte plek voor onze eigen winkel.” De Stones hopen dat ‘iedereen naar Londen komt om er van te genieten.’ De winkel gaat 9 september officieel open.