TOP

Koninklijk predicaat voor Van Puijenbroek Textiel

Het Brabantse textielbedrijf Van Puijenbroek Textiel ontving 5 juni 2015 een koninklijke onderscheiding.

Van Puijenbroek Textiel mag voortaan ‘Koninklijk’ voor de bedrijfsnaam zetten. Ze ontvingen het predicaat van de commissaris van de Koning van Noord-Brabant, Wim van de Donk. Het teken van respect en waardering vanuit Koning Willem Alexander werd uitgereikt op het 150-jarig bestaan van Koninklijk van Puijenbroek Textiel. Het bedrijf is bekend van de merken HaVeP en Bucofa.

Kroon

“Dit is de kroon op ons 150-jarig bestaan”, vertelt directielid Rob Kwaspen in een persbericht. “Wij zijn heel trots op de toekenning van het predicaat en verwachten dat het ons zal helpen om onze kwaliteit te onderstrepen.”

Rijke geschiedenis

Het textielbedrijf uit het Brabantse Goirle is sinds 1865 uitgegroeid tot een enorm bedrijf. Het begon met een startkapitaal van 1500 gulden en een opslagplaats van een paar vierkante meter. Hendrik van Puijenbroek start als linnenkoopman, maar al snel is het familiebedrijf een machinale katoen- en linnenweverij. Inmiddels telt het bedrijf meer dan 400 medewerkers wereldwijd en is het een van de weinige overgebleven Brabantse textielproducenten.