TOP

Koning opent nieuw distributiecentrum Wehkamp

Wehkamp’s nieuwe distributiecentrum in Zwolle werd woensdag geopend door niemand minder dan Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

Wehkamp opende op woensdag 23 september naar eigen zeggen het grootste geautomatiseerde distributiecentrum ter wereld. Koning Willem-Alexander was erbij en plaatse de eerste bestelling bij het online warenhuis: een gift aan de zestien Ronald McDonald-huizen met kleding en huisraad. Het nieuwe distributiecentrum van 53.000 vierkante meter is te vinden in Zwolle.

Half uur

De nieuwe same-day-delivery van Wehkamp is een stukje dichterbij: door de automatisering kan een pakketje binnen een half uur klaarstaan voor vertrek. Voorheen was dit minimaal twee uur. Verantwoordelijk voor deze vooruitgang is het gebruik van robots. Zij rijden heen en weer om producten uit de schappen te halen.

Automatisering

Mensenhanden zijn nog niet compleet onnodig: medewerkers pakken de dozen in. Vervolgens wordt het pakketje met een drone naar de bezorgers van DHL gevlogen. Wehkamp-topman Fert van de Weerdhof tegen NOS: “Consumenten willen zo snel mogelijk hun bestelling hebben. Met een geautomatiseerd systeem gaat het zo veel sneller dan als je mensen rond laat lopen om de producten te pakken.”