TOP

KOI stap verder met Labfresh: ‘Een van de meest sustainable shirts ooit gemaakt’

Sustainable jeansmerk Kings Of Indigo (KOI) lanceert in samenwerking met mannenmodemerk Labfresh denimshirts die vlek- en geurvrij zijn. “Zo helpen we mensen om minder te wassen en langer te genieten van onze kleding.”

Foto’s: Kings of Indigo x Labfresh

Kings of Indigo en Labfresh hebben twee klassieke denimoverhemden gelanceerd die vlek-, geur- en kreukvrij zijn. Voor de samenwerking zijn een klassiek shirt en een shirtjacket ontworpen die zijn behandeld met de zogeheten FreshCore-techniek. Hierbij wordt als het ware een beschermlaag om de vezel gelegd die vloeistof tegenhoudt. Zelfs rode wijn en tomatensoep. Verder maakt het kleding antibacterieel en geurafstotend zonder dat het de stof afsluit.

Stapje verder

Labfresh heeft zelf al verschillende vlek- en geurwerende kledingstukken op de markt gebracht, maar nog geen denim. “Twee jaar geleden wilden we denim op de markt brengen, maar we merkten dat dat nog niet eenvoudig was”, zegt Lotte Vink die samen met Kasper Brandi Petersen Labfresh oprichtte in 2016. “Daarom besloten we samenwerking te zoeken en zijn uitgekomen bij de, in onze ogen beste denimspecialist ter wereld, Kings of Indigo.” Dat denimlabel is inmiddels 17 jaar bezig denim zo duurzaam mogelijk te produceren. Met de samenwerking brengen ze het weer een stapje verder, aldus oprichter Tony Tonnaer. “Duurzaamheid wordt gedreven door innovatie. Door samen te werken met mensen als Lotte en Kasper pushen we de status quo en gaan we belangrijke uitdagingen aan: mensen helpen om minder te wassen en langer te genieten van onze premium herenkleding. Win-win. Het is een van de meest sustainable shirts die we ooit hebben gemaakt.”

Lees ook : Oprichters Labfresh hebben grote ambities: ‘We willen een nieuwe standaard neerzetten’